Faruk Güllü

1967 yılının Temmuz ayında Gaziantep’te dünyaya gelmiştir. İlkokul ve ortaokulu İstanbul’da, liseyi ise Ankara’da okumuştur. İlkokulu bitirdiği senenin yaz tatilinde mesleğe ilk adımlarını atarak, 11 yaşından itibaren her yaz üretimde çalışmış ve liseyi bitirdiği sene usta olarak yetişmiştir. Baklava üretiminin her aşamasında çalışan Faruk Güllü, bu mesleğe gönül veren biri olarak en alt kademeden, çıraklıktan başlayarak yetişmiştir. Faruk Güllü üniversite sınavında Yıldız Teknik Üniversitesi Fizik mühendisliğini kazanmış ancak hayatıyla ilgili bir karar eşiğinde durmuş, baklavacılık okulundan, Mustafa Güllü’nün okulundan mezun olmayı seçmiştir. Hayatındaki bu dönüm noktasında bu kararı verdiği için hiçbir zaman pişman olmamış, baklavacılığı bir meslekten öte bir hayat şekli olarak görmüş ve hayatını da buna bağlı kurmuştur.

 

 

Faruk Güllü’nün üretimin her aşamasında çalışarak şekillenmiş olan bilgi birikimi ve işe hakimiyeti, birçok ürünü, ham maddeyi, havanın sıcaklığına göre şerbetin değişkenliklerine kadar tüm bilgi ve donanıma sahip olmasını da beraberinde getirmiş ve ürünlerinde kaliteden ve titizlikten hiç taviz vermemiştir. Faruk Güllü  140 yılı aşkın babadan oğula aktarılan bilgi, deneyim, işe duyulan saygı ve titizlikle devraldığı baklavacılık işini  6. kuşak olan oğullarına aktararak  yola devam ediyor. 6. kuşak ilk temsilcisi olan büyük oğlu Enes Güllü, Faruk Güllüoğlu markasını ve ruhunu geleceğe taşıma hedefi ile aktif olarak işe başlamış bulunmaktadır. Aynı bilgi ve deneyim ile yetişen diğer oğulları da sırasıyla yerlerini alacaktır.